Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve
Gyógyhatásaik!
Hozzászólások eddig: 10
bitai eniko üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
5. A banán segít ellensúlyozni a vizeletürítéssel járó kálciumveszteséget, ami akkor fordul elő, ha a vizelet kálium-ion szintje megnő.
6. A banánnak antacid-hatása van, ezáltal megvéd a gyomorfekélytől.
7. A banán stimulálja a sejtburjánzást, ezáltal megvastagítja a gyomor nyálkahártyáját és megvéd a gyomorsavtól.
Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
Táplálkozási tippek túlsúlyos gyerekeknek
Tévhitek az egészséges táplálkozásról
Tévhitek az egészséges táplálkozásról II.
10 egyszerű tanács a rák megelőzéséhez
Fogyókúra, egészséges táplálkozás
8. Hasmenés következtében a szervezet könnyen dehidratálódik. A banán segít visszaállítani az így elvesztett káliumot.
9. A banán gazdag a pektin nevű, vízben oldódó rostban is, ezáltal jótékony hatással van az emésztésünkre és könnyít a székrekedésen.
10. A gyümölcs fruktooligoszacharidot is tartalmaz, amely probiotikumként a jótékony baktériumokat szaporítja, a káros baktériumoktól pedig megvéd.
11. A fruktooligoszacharidok egy emésztőenzim termelését is segítik, így javítják a tápanyagfelszívódást.
12. A banánban rövid láncú zsíros savak is vannak, amik tovább javítják a tápanyagfelszívódást.
13. A banán kiváló karotionid-forrás, ami egy antioxidáns, mely védelmet nyújt a krónikus fertőzésekkel szemben.
14. A banánnak nyugtató hatása is van. Triptofán nevű összetevőjének köszönhetően javítja a kedélyünket.
15. Végül a banán a legideálisabb harapnivaló egy fárasztó nap után. Cukortartalma hamar normalizálja a vércukorszintünket és energiával tölt el. A banánt fogyaszthatjuk magában, salátaként, egészséges italként vagy főzelék összetevőjeként, minden korosztály számára ideális táplálék.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Próbáld meg édesség nélkül ,vagy mértékkel.
Szemellenző nélkül az édességről
2009. január 27.
A Tudatos Vásárló 14. száma azt járja körbe, hogyan hat az „édes élet” egészségünkre, a környezetre, az európai vagy a harmadik világbeli termelők életére, illetve hogy fogyasztóként milyen félretájékoztatásnak vagyunk kitéve. A Tudatos Vásárló a problémák bemutatása mellett a megoldásokról is szól: az olvasók többek között megtudhatják hogyan süssenek süteményt adaléktúladagolás nélkül; milyen természetes édességforrásokkal elégíthetik ki édességigényüket; hogyan készítsenek aszaló-berendezést; vagy épp, hogy kitől érdemes biomézet vásárolni.
Megjelent a Tudatos Vásárló Édesség című száma! Olvass bele:
1600-ban a magyar vásárlónak fél kiló cukor egy sertés árába került.
A rabszolga-kereskedelem, majd a rabszolgaság 19. századi eltörlésében jelentős szerepet játszottak a 18. század végi nagy-britanniai fogyasztói cukorbojkottok, melyekhez fénykorukban majd félmillióan csatlakoztak.
Magyarországon jelenleg egy üzem, a kaposvári Magyar Cukor Zrt. gyára folytat cukortermelést. Az üzem területén 2007-ben avatták Európa legnagyobb cukorgyári biogázüzemét, amely a feldolgozási időszakban a gyár energiaszükségletének 45-50 százalékát állítja elő környezetbarát módon.
Minden második gyerekeknek szóló tévéreklám édességet hirdet, miközben 1999 és 2005 között másfélszeresére, évi 46 000-re nőtt a kalóriatöbblet miatti elhízással háziorvosokhoz és házi gyermekorvosokhoz forduló 18 év alattiak száma
Napi 5 gramm feleslegesen elfogyasztott szénhidrát (legtöbb esetben cukor) egy év alatt másfél kiló zsír lerakódásához vezethet, ami 15 év alatt 15 kg túlsúlyt eredményezhet, ha nem növeljük a fizikai aktivitást.
Az Európai Unióban évente három millió tonna talaj vész el a cukorrépa felszedésekor. A talaj, amely a gyökéren marad, a teljes éves cukorrépa-mennyiség súlyának 10-30 százalékának felel meg.
Világviszonylatban az éves kakaótermésnek mindössze fél százaléka bio minősítésű, azaz gyakorlatilag vegyszermentes termesztésből származó.
Egy 100 grammos csoki árát 100 forintnak feltételezve mindössze 9 forintot kap a kakaó termesztője. Jelentős összeg tűnik el reklámozók, szállítók, kiskereskedők kezén; a felvásárló, a kereskedő és a csokigyár részesedése 49 forint.
A Nemzetközi Trópusi Mezőgazdasági Szervezet szerint 284 000 gyermeket (9-12 éveseket) foglalkoztatnak veszélyes körülmények között a nyugat-afrikai kakaóültetvényeken. Jelenleg a világ évi kakaótermésének mindössze egy ezrelékét vásárolják fel a méltányosság elvei szerint.
a kiadványt itt megrendelhetted: TVE
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Alma
Az almáról az idős emberek azt mondták: egy alma naponta, és elfelejthetjük a doktort!
Zsíros ebéd után többet ér egy alma, amely csökkenti a koleszterint, mint egy pohár fehérbor. Egy hámozott alma citromlével, őrölt fahéjjal vagy összevágott mandulával a legjobb összeállítás a koleszterin csökkentésére.
5. Sütőtök
A sütőtök megjelenése a hideg napok szimbóluma, és színével maga a vitalitás. Szaftos húsával és magjaival erősíti az immunrendszert, az idegeket, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, fogyasztása a prosztatabajok ellen kulcsfontosságú. A sütőtök elkészíthető lekvárnak; sütve, főzve egyaránt finom, különösen levesnek élvezetes - ajánlja a táplálkozási szakértő.
sekhmet.gif
rédli zsuzsanna üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Mire jó?
A bodzateát meghűléses megbetegedések, hurut esetén, izzasztószerként
és immunrendszeri serkentőként használják. A bogyókból készített
savanyú lekvár kiváló hashajtó, vizelethajtó. Használják még
vértisztításra, köhögéscsillapításra. A leveléből készült tea pedig
reumás bántalmakra nagyszerű gyógyír, de lázcsillapításra is ajánlják.
Hogyan használjuk?
Tea:
Meghűlés megbetegedések, hurut ellen fogyasszuk a virágból
készült teát. Csészénként 2 teáskanálnyi drogot öntsünk le forrásban
lévő vízzel, majd 5 perc múlva szűrjük le.
Tinktúra:
A virágból készített tinktúra láz esetén alkalmazható.
Főzet:
Fájó, sajgó ízületi panaszokra ajánlott napi 100 ml főzet
A német néphit szerint a bodzában lakott az udvar jó szelleme:)
Virágából finom szörp készíthető (nagy befőttesüveget teletöltünk a
virágzatokkal, pár napig áztatjuk, citrommal, és cukorral vagy
szisztémával ízesítjük), sokan palacsintatésztába mártva kisütik.
Bogyóiból lekvárt készítenek, gyakran más gyümölcsökkel keverve.
Színezőhatását is kihasználhatjuk.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Ennivaló
címkék: alma, sütőtök, zeller, cékla, szilva
A 10 legegészségesebb gyümölcs és zöldség ősszel
Vass Viki | 2012. október 05. 13:00 | 0 komment
Lecsengett a nyári forróság, már a vénasszonyok nyarával is éppen hogy köszönőviszonyban vagyunk. Egyre hűvösebbek az éjjelek, és hamarosan nappal is elkél majd az őszi kabát és a sál. De a hőmérséklet csökkenése nem szegheti kedvünket, nem válhatunk szobában fekvő áldozataivá a megfázásnak, meghűlésnek, influenzának. Ezért ajánljuk a következő vitamindús finomságokat az elkövetkezendő időszakra.
Élvezzük a színes őszi napokat inkább a szabadban, és töltsük meg kosarunkat a piaci bevásárláskor a most következő zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyek rendszeres fogyasztása bizonyára megvéd bennünket a hideggel többnyire együtt támadó baktériumoktól és számos egyéb betegségtől is. Fogyasszuk örömmel és egészséggel az ízletes terméseket.
A doktor távoltartója: az alma
Valóban sokan tartják úgy, hogy napi egy-két alma elfogyasztása megvéd bennünket bármilyen betegségtől. Már őseink ősei is az almára esküdtek, valószínűleg nem csak az íze, de kiváló gyulladást megelőző hatása miatt is. Mindemellett a magas antioxidáns tartalmú alma, annak is leginkább a héja rendkívül gazdag C-vitaminban, ami amellett, hogy igen hasznos a téli náthás időszak átvészelésekor, gátat szab többek között az érelmeszesedésnek. Az alma bővelkedik káliumban is, amely elősegíti a megfelelő szívműködést.
Alma tortácskák csokoládé öntettel
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
A ribizli rendkívül gazdag C-vitaminban, 100 grammja mintegy 30-40 mg-ot tartalmaz, emellett jelentős B- és E-vitamintartalma is. Antioxidánsokban, gyümölcssavakban és flavonoidokban is rendkívül gazdag, ezért a bogyósgyümölcsök többségéhez hasonlóan kiváló rákmegelőző eledel. Nagy mennyiségben tartalmaz növényi rostokat, főleg pektineket, ami segíti az emésztést. Kalóriát viszont alig (29 kcal/121 kj 100 g-ban), cukorban is szegény, ezért és nem utolsósorban szelíd hashajtó hatása miatt fogyókúrák remek fogása is lehet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás