Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Megkívántuk az édességet, de ebéd előtt sem időm, sem hangulatom nem volt nekiállni valamilyen sütemény készítéséhez. Mentőötletként eszembe jutott, a hűtőszekrényben van gesztenyemasszám, abból elég gyorsan gesztenyepürét tudnék alkotni, de a pürétől is elment a kedvem, amikor végiggondoltam, hogy a püré kinyomásához krumplinyomó kell, annak az elmosogatásához meg pláne nem fűlött a fogam. A gesztenyés ötletemtől azonban nem akartam tágítani, hisz meglágyult a gesztenyemasszám. Fogtam egy kést, a csomagnyi gesztenyét négy szeletbe elvágtam, tányérra raktam, megspricceltem tejszínhabbal, s végezetül meglocsoltam csokoládémártással. Semmiben sem különbözött az igazi gesztenyepürétől, sem ízben, sem kinézetre. Nagyon finom volt, és csak pár percembe került megalkotása.
![]() |
![]() |
![]() |
De hogy cikkem ne legyen, ilyen kurtán,
furcsán rövid, néhány szót írok a gesztenyéről. Nálunk sokféleképpen
eszik, elsősorban süteményként, készítenek belőle gesztenyés kúpot,
tortát, pudingot, összepárosítják körtével, őszibarackkal, almával,
finom a gesztenyés fagylalt, de felhasználják húsok töltelékeként is. A
legismertebb mégis a gesztenyepüré. Egy meleg nyári napon a nálunk
nyaraló holland házaspárt elvittük a Duna-kanyarba, ismerkedjenek meg
hazánk egy darabjával. Ebédre a Silvanusba tértünk be, evés után
gesztenyepürét rendeltünk. Mikor Jan megkóstolta az általa ismeretlen
édességet, bevallása szerint fogalma sem volt, hogy mit eszik, a
hollandok nem ismerik a gesztenyét ételként. Miután felvilágosítottuk - a
második kanáltól fogva az utolsóig - nem győzte dicsérni ezt a magyar
finomságot, egyfolytában csak azt sajnálta, hogy náluk erről nem tudnak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!