Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Isten Patikája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Isten Patikája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A petrezselyem fűszernövényt számtalan étel mellé használjuk, ám télen legtöbben csak szárított formában találkozunk vele. Pedig a petrezselyem a konyhaablakban is nevelhető egész évben akár egy cserépben, akár egy balkonládában.
Talán mondhatjuk azt, hogy ez a fűszernövény a magyar konyha egyik legnépszerűbb, és leggyakrabban használt fűszernövénye.
Két fajtáját különböztetjük meg, a fodros levelűt, és a sima levelűt. A
fodros levelű petrezselyem inkább, mint díszítő növény terjedt el,
előszeretettel használják a szakácsok, hidegtálak és saláták mellé, míg
főzéshez inkább a sima levelű fajtát használjuk, mert a sima levelű
petrezselyemnek sokkal erőteljesebb az íz világa, de mindkét fajta
nevelhető a fűszerkertben és cserépben is.
Ez a sokoldalú fűszernövény nem csak a húsleves ízesítésére szolgál, bemutatunk egy remek receptet:
Fűszergolyó:
Hozzávalók: 400 g ömlesztett sajt, 2 csokor friss fűszernövény (petrezselyem, kapor, metélőhagyma, stb.) só, fehér bors.
A fűszernövényeket jó alaposan mossuk meg, majd aprítsuk fel. A sajtos
feldaraboljuk kis kockákra, formázzunk belőlük kis golyókat, majd
meghempergetjük őket a zöldfűszeres keverékben, és ízesítjük sóval,
borssal. Tálcára rendezzük őket, és pirítóssal kínáljuk.
A
petrezselyemből arctisztítószer is készíthető, belsőleg alkalmazva
bőrtisztító hatású, külsőleg gőzfürdőt készíthetünk belőle, és
borogatásra is alkalmas.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!